21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soruları Hatırlananlar

21.04.2018
3.927
A+
A-
21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soruları Hatırlananlar

21 Nisan 2018 Ehliyet Sınav Soruları

(Hatırlananlar Sorular)

 

►21 nisan ehliyet sınav soruları indir

Hatırlanan sorular:

1. Aşağıdakilerden hangisi kalp durmasının belirtilerindendir?

Solunum durması
Yüzeysel Solunum

2- Aşağıdaki resimde gösterilen araç dönel kavşaktan dönmek için hangi şeridi izlemelidir

Küçük Görsel

Cevap 1. şeridi

3. Soru : Aşağıdaki resimde trafik polisinin gösterdiği işaret ne anlama gelir?

Küçük Görsel

Cevap : Yavaşla İşareti anlamına gelir.
Diğer şıklar : Hızlan – Dur ve Sola Çek – Dur ve Sağa Çek

Soru 4. İçten yanmalı motorlarda aşağıdaki yakıtlardan hangileri kullanılır?

I-Motorin
II-Benzin
III-LPG

Soru 5 : Aşağıdakilerden hangileri şok belirtilerinden değildir?

Huzursuzluk
Baş dönmesi
Yüksek ateş

Cevabı D Şıkkı olacak

Soru 6: Şekildeki trafik işaretinin anlamı nedir?

Küçük Görsel

Minibüs giremez
Taksi giremez
Kamyon giremez

Cevap : Kamyon giremez

Soru 7 : Bebeğe suni solunum nasıl yapılır?

Cevap : Ağız ve burnuna hava üfleyerek

Soru 8 : Geçiş üstünlüğü hangi araca aittir?

Cevap : İtfaiye aracı olması gerekli

Soru 9: Aşağıdakilerden hangisi koma pozisyonudur

Küçük Görsel

Cevap : B şıkkı

Soru 10 : Burun kanamasında ne yapılmalıdır?

Burun kanatları 5 dakika sıkılmalıdır.

Soru 11 : Göğüs yaralanması olan bilinci açık hastaya verilecek olan pozisyon nedir?

Yarı oturur pozisyon

Soru 12 : Geceleyin öndeki geçmek için yan yana gelinceye kadar hangi ışıkları yakmak doğrudur?

Cevap : Yakını gösteren farların
Diğer şıklar ise : Uzağı gösteren farların – Sis farlarının

Soru 13 : Aracın gösterge panelinde şekildeki uyarı lambasının yanıyor olması neyi bildirir.

Küçük Görsel

Cevap : Araç yakıtının bitmek üzere olduğunu

Soru 14 : Ailesi ile beraber yolculuk eden şöför hız sınırlana dikkat etmez ise hangi değer kendisinde yoktur?

Cevap : Sorumluluk

Soru 15 : Şekildeki ok işaretlerinin anlamı nedir?

Küçük Görsel

Cevap : Seyre uygun şeritlerin kullanılması

Soru 16 : Hangisi solunum organıdır?

Akciğer

Soru 17 : Arabadan benzin kokusu geliyorsa ne yapılmalıdır?

Kontak kapatılmalıdır

Soru 18 : Şekildeki araç sürücüsünün hangisini yapması gerekir?

Küçük Görsel

Cevap : Takip mesafesi artırılmalıdır
Diğer şıklar ise : Banketten gitmeli – Hızını artırarak öndeki aracı geçmeli – Acil uyarı ışıklarını yakarak seyretmeli

Soru 19 : Hangisi çevreye duyarlı hareket değildir?

Boşuna korna çalmak

Soru 20 : Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görevlerinden biri değildir?

Açık ve kapalı otopark yapmak

Soru 21 : Taşıt yolu veya park alanında kaplama üzerinde çizilen şekildeki sembolün anlamı nedir?

Küçük Görsel

Cevap : Özürlü sürücüler için park yeri
Diğer şıklar : Özürlü sürücüler çıkabilir – Özürlü taşıtı giremez – Özürlü sürücü yolu

Soru 22: Aşağıdakilerden hangisi çevre kirliliğini önleyici tedbirlerden biri değildir?

Tehlikeli eğimli yollarda motorun durdurulması

Soru 23 : Aşağıdakilerden hangisi taşıt geçme yasağının sonuna gelinmiştir tabelasıdır?

Küçük Görsel

Soru 24 : İlk yardımın öncelikli amacı nedir?

Cevap : Koruma

Soru 25 : Delici karın yaralanmasında hangi pozisyon kullanılmalı

Cevap : Sırt üstü pozisyonda bacaklar bükülmüş olarak yatırılır

Soru 26 : Konuşabiliyor, öksürüyor ama tıkanmış olan birindeki tıkanıklık türü hangisidir?

Cevap : Kısmi Tıkanma

Soru 27 : Hangisi aracın istenilen yöne kolay ve zahmetsiz yönlendirilmesi sağlar

Cevap : Direksiyon sistemi
Diğer şıklar : Marş sistemi – Yakıt sistemi – Ateşleme sistemi

Soru 28: Aşağıdakilerden hangisi burkulmalarda uygulanan ilk yardım ilkeleri arasında yer alır?

Cevap : Burkulan eklemin sıkıştırıcı bir bandajla tespit edilmesi
Diğer şıklar ise :
Burkulan eklemin kalp seviyesinden aşağı tutulması
Burkulan eklemin sürekli hareket ettirilmesi
Burkulan ekleme turnike uygulanması

Soru 29 : Aşağıdakilerden hangisi bireye yapılan hak ihlallerindendir?

Engeli olmadığı halde engelli yerine park etme

Soru 30 : Olay yeri değerlendirilmesinin amacı nedir?

Koruma

Soru 31 : İlk yardımın amaçları sorusu

1, 2 ve 3

Soru 32 : Aşağıdaki hallerin hangisinde sürücü araç kullanmaktan men edilir?

Cevap : Uyuşturucu madde alarak araç kullanıyorsa
Diğer şıklar :
Taşıma sınırın üstünde yolcu alınmışsa
Taşıma sınırın üstünde yük yüklenmişse
Araca zorunlu mali trafik sigortası yaptırılmamışsa

Soru 33 : Park edilmiş araçta hangisinin yapılmasına gerek yoktur?

Cevap : Park lambasının yakılmasına
Diğer şıklar
El freninin çekilmesi
Motorun durdurulmasına
Yol eğimli ise uygun vitese takılmasına

Soru 34 : Akımı yüksek bir motorda eriyerek güvenliği sağlayan parça aşağıdakilerden hangisidir ?
Cevap : Sigorta

Diğer şıklar : Akü – Platin – Alternatör

Soru 35 : Kriko ile kaldırılan aracın altına neden takoz koyulur ?

Aracın hareket etmemesi

Soru 36 : Trafik kazaları ile ilgili bir soru vardı

Cevap : Sürücülerin kurallara uymaması

Soru 37 : Okul geçidine yaklaşıldığını belirten levha sorusu

Küçük Görsel

Soru 38 : Yol kenarında park edip beklemiş aracın arkasında bekleyen kişi hangi kişilik özelliğine sahiptir?

Sabırlı

Soru 39 : Şekildeki kontrolsüz kavşakta karşılaşan araçların geçiş hakkı sıralaması nasıl olmalıdır?

Küçük Görsel

Cevap : 3-2-1

Soru 40 : Motorlu araçlarda motorun yağ seviyesini kontrol etmeye yarayan ve özel göstergesi bulunan parçaya ne ad verilir?

Cevap : Yağ çubuğu

Diğer şıklar ise
Yağdanlık
Yağ Filtresi
Yağ Pompası

Soru 41 : Hangi yönden gelen araç sollama yapamaz sorusu

Devamlı çizgi olan taraftaki araç sollama yapamaz

Soru 42 : Yük sorusu

Yolcuların yüklerin üstünde taşınması

Soru 43 : Yaralı taşınırken neye dikkat edilmeli?

6 noktadan kavranarak taşınmalı


21 Nisan ehliyet sınavı bugün gerçekleşti. Bu sınavda katılımcılara 50 soru soruldu ve 35 soruya doğru cevap verenler bu sınavdan başarılı olacaklar. 50 sorudan 23 tanesi trafik ve çevre sorusu, 12 tanesi ilk yardım sorusu, 9 tanesi araç tekniği sorusu ve 6 tanesi de trafik adabı sorusudur.

Sınavdan çıktıktan sonra adayların en çok merak ettiği konu hangi sorulara doğru hangi sorulara yanlış cevap verdiğidir. Bu sayfada, üyelerimizin facebook ve diğer platformlarda hatırladıkları sorulara yer vereceğiz. sizde hatırladığınız soruları yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Ayrıca üstte bulunan facebook sayfa linkimizden Ehliyet facebook sayfamıza katılabilirsiniz. Ehliyet sorularının ve sonuçlarının anında bilgi olarak sunulduğu platformumuza üye olmayı unutmayın. Dilerseniz uygulamamızı indirerek anında bildirim alabilirsiniz.

Uygulamayı indir

Facebook Sayfamızı Beğen

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 3 YORUM
  1. Gülay dedi ki:

    Bende yeni sınavlara gircem

  2. Fuat dedi ki:

    😅😅😅😅

  3. kistim dedi ki:

    ben geçtim