Ehliyet Randevusu Alma

Ehliyet randevusu almak isteyenlerin bilmesi gereken şey son yapılan düzenlemeler ile birlikte ehliyet ve pasaport işlemleri emniyetten alınarak nüfus müdürlüklerine aktarıldı. Daha önceden trafik tescil şubelerinde yapılan ehliyet yenileme randevu işlemlerini Nisan 2018 tarihi itibariyle nüfus müdürlükleri yapacak.

# Bu tarihten itibaren artık emniyete gitmenize gerek kalmadı.

Yapılan düzenleme ile beraber, ehliyet sayfasından alınan randevu da değişmiş oldu. nüfus kayıt sisteminde yapılan düzenleme ile randevu sistemi açılmış oldu. Nüfus Müdürlüğü ehliyet randevu alma linkine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz. Ayrıca vatandaşlar ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden kolayca randevu alabilecek.

Trafik.gov.tr adresinde yapılan açıklama şu şekildedir:

Trafik Tescil Şube Müdürlüğü ve İlçe Trafik Tescil Şube Müdürlüklerince yürütülmekte olan SÜRÜCÜ BELGESİ MÜRACAAT İŞLEMLERİ 29.03.2018 günü saat 17:00 ‘da sonlandırılmış olup, eski tip sürücü belgesinin yenilenmesi ve sürücü belgesi ile ilgili tüm işlemler NÜFUS ve VATANDAŞLIK İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE bağlı Nüfus Müdürlüklerince yapılacaktır. ​

Ehliyet Randevusu Nasıl Alınır?

Ehliyet randevu alma veya ehliyet yenileme randevu alma işlemleri için ilk önce randevu almanız gerekiyor. Ehliyet randevunuzu aldıktan sonra evraklarınızı hazırlamalı ve gereken ücretleri randevuya gitmeden önce kesinlikle yatırmalısınız.

Ehliyet fiyatları ile ilgili ücretlere şu linkten ulaşabilirsiniz tıklayın.

# Sürücü Belgesi randevusu almak için öncelikle bu linke tıklayınız.

Bu linkte tıkladığınızda aşağıdaki gibi bir ekrana ulaşacaksınız. Sürücü belgesi randevu alma kısmında yer alan tüm bilgileri eksiksiz doldurun.

nüfus müdürlüğü randevu sistemi
ehliyet randevu

Başvurunun ilk aşamasında “Başvuru Türü” olarak “Kendi adıma”ve ya “Aile randevusu” aile randevusu seçtikten sonra İL seçmeniz gerekiyor. İL seçtikten sonra randevu veren Nüfus Müdürlüklerinden size uygun olan müdürlük seçilmelidir.

İnternet Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

Üst kısımda anlatılan işlemler yapıldıktan sonra TC Kimlik No, Ad, Soyad ve Güvenlik kodunu doğrulayınız. Bir sonraki aşamada doğum tarihi bilgileriyle kontrol yapılacaktır. Doğum tarihi bilgilerinizi gün ay yıl olarak giriniz. Bu işlemlerinde devamında bir tane güvenlik sorusu da sorulacaktır. Örneğin “Babasının babasının isminin ilk harfi”, “babanızın isminin ilk harfi”, “Eşinizin isminin 2. harfi”  gibi.

Bu işlemlerin ardından açılan ekranda ekranda cep telefonu numarası, mail adresini girmeniz ve randevuyu onaylamanız gerekecek.

Bunun yanında Nüfus müdürlüğü sayfası üzerinde ehliyet randevu sorgulama yaparak randevunuzun doğru olduğunu teyit edebilirsiniz. Mail ve telefon bilgilerinizi hatasız girmeniz gerekmektedir

Daha önce yazılmış olan makalemizde ehliyet randevu ve ehliyet alma işlemleri için neler yapmanız gerektiği yazılmıştır. Bu linke aşağıdan ulaşabilirsiniz. Bu haberde yazılan yazılan randevu sayfası hariç geçerliliğini korumaktadır.

Ehliyet Randevu Sık Sorulan Sorular

Ehliyet Randevu Alma İşlemi Nasıl Yapılır?

Nüfus randevu sisteminden ve ALO 199 üzerinden ehliyet randevu alabilirsiniz.

Ehliyet Randevusu İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

Gerekli evraklar, sürücü sertifikanız, resim, sürücü belgesi dosyanız, harç ödemesi ve sürücü olabilir sağlık raporu.

İlk defa ehliyet randevusu nasıl alınır?

İlk defa ehliyet alacaklar, Nüfus randevu sisteminden ve ALO 199 üzerinden ehliyet randevu almalıdır.

Ehliyet değiştirme randevusu nasıl alınır?

Ehliyet değiştirmek isteyenler, Nüfus randevu sisteminden ve ALO 199 üzerinden ehliyet randevu alabilirsiniz.

İnternet Üzerinden Nasıl Randevu Alınır?

İnternet üzerinden randevu, Nüfus randevu sisteminden ve ya ALO 199 üzerinden randevu alabilirsiniz.

Ehliyetimi kaybettim, nasıl ehliyet randevusu alacağım?

Ehliyet kaybedenler yeni ehliyetlerini almak için, Nüfus randevu sisteminden ve ALO 199 üzerinden ehliyet randevu almalısınız.

Randevu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evraklarınızın tam olmasına ve ücretini yatırdığınızdan emin olmalısınız.

Ehliyet Randevusu Ücretleri ve Ödeme Yöntemleri

Ücretler Bakanlık tarafından belirlenir ve nakit veya kredi kartı ile ödenebilir.

Ehliyet randevusu iptal edilebilir mi?

Evet, randevu süreniz gelmedi ise erkenden iptali yapabilirsiniz.

Ehliyet Randevu Telefonu – Alo Ehliyet Randevu

Ehliyet yenileme ve değiştirme işlemleri yapacak kişiler, internet sayfasından ehliyet randevusu alabilecekleri gibi, ehliyet için randevu alma numarası olan ALO 199 Vatandaş Etkileşim Merkezi’nden de kolayca randevu alabilecek.

#Aynı şekilde ehliyet randevu iptal etmek isteyenler de internet üzerinden ya da alo ehliyet randevu numarası olan 199 dan ehliye randevusunu iptal edebilirler.

Ehliyet Bekleme süreci

İşlemleriniz tamamlandıktan sonra size geçici bir sürücü belgesi verilir. Ama paniklemeyin, bu belge zaten 15 gün süre geçerlidir. Bu süre zarfında yenilenen ehliyetiniz adresinize posta ile gönderilir. Ehliyet yenileme işlemlerinden sonra yaklaşık 1-2 hafta içerisinde çipli yeni ehliyetinize kavuşacaksınız.

Ehliyet belgesi yenileme işlemlerinin en son başvuru tarihi 13.12.2022 tarihidir. Belirtilen tarihe kadar eski ehliyetinizi kullanabilirsiniz. Son açıklama ile bu süre ertelenmiştir.

Yenilenen ehliyetlerin geçerlilik süreleri ise: M, A1, A2, A, B1, B, BE, F ve G sınıfı sürücü belgeleri 10 yılda bir değişecek,
C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D ve DE sınıfı sürücü belgeleri ise 5 yıl süreyle geçerli olacaktır.

Ehliyet Randevusu Gerekli Belgeler

ehliyet randevu işlemleri
ehliyet randevu işlemleri

İlk başvuru için gerekli evraklar şu şekildedir:

1) Sürücü Belgesi Dosyası

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikası

4) Sürücü Sağlık Raporu

5) Sürücü belgesi harcı, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ve sürücü belgesi hizmet (vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya anlaşmalı bankalara yatırıldığına dair makbuz

6) 1 adet fotoğraf (5×6 ebatında arka fon beyaz olacak şekilde biometrik bir vesikalik fotoğraf)

7) Kan Grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

Ehliyet Yenileme ve Değiştirme İşlemi için Gerekli Evraklar

1) Eski sürücü belgesi

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 1 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

Ehliyet Kayıp/Yıpranma için Gerekli Evraklar

1) Eski sürücü belgesi*

2) Nüfus cüzdanı, Pasaport veya Avukatlık Kimliği

3) Sürücü sağlık raporu

4) 15 TL (13 TL değerli kağıt bedeli, 2 TL vakıf payı) bedelinin vergi dairelerine veya bankalara yatırıldığına dair makbuz

5) 1 adet fotoğraf (5×6 ebadında arka fon beyaz olacak şekilde biyometrik bir vesikalık fotoğraf)

6) Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan.

*Ehliyetini çaldıranların ve kayıp edenlerin en yakın trafik tescil şubesine başvuru yaparak kayıp veya çalıntı beyanı vermesi gerekmektedir. Bu şekilde sisteme zayi kaydı işlenmektedir. İhmal etmeyiniz. Ayrıca kayıp ilanı vermenize gerek yok.

Ehliyet Sağlık Raporu Nasıl Alınır? Tüm detaylar

Ehliyet Randevusuna Hazırlık

Ehliyet sınavına veya randevusuna giderken en az 2 saat önceden yola çıkılmalıdır. Özellikle öğrencilerin girdiği sınavlar, siyasi mitingler veya konserler gibi bazı yoğun günlerde ehliyet randevusuna yetişememe durumu söz konusu olabilmektedir. Bu yüzden önceden yolculuk planı yapılmalı ve erkenden yola çıkılmalıdır. Belediye halk otobüsleri ile yolculuk yapacaklar, otobüs saatlerini kontrol ederek yolculuk planlarını hazırlamalıdır. Ulaşım için Belediye halk otobüs saatlerini incelemek için tıklayın.